Leerlingenraad

Leerlingenraad

De leerlingenraad op onze school bestaat uit 1 afgevaardigde uit elke klas van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar. 

Wat doet de leerlingenraad? 

Het team van de leerlingenraad plant, stelt vragen, wisselt ideeën uit en doet voorstellen om het schoolleven in ZAVO basis nog aangenamer te maken. De afgevaardigden overleggen 2 keer per maand met juf Kristien, juf Jasmien, juf Lieze, juf Saskia, meester Jarne en juf Loubna.

Hoe zijn we aan de slag gegaan? 

Alle leerlingen van de school krijgen eerst de opdracht om tijdens een MUVO-les na te denken over leuke ideeën –  om de tijd die ze spenderen op school –  nog aangenamer te maken. Aangezien we belang hechten aan de inspraak door onze leerlingen, krijgt elke leerling een mini-enquête tijdens een MUVO-les. De leerlingen van alle graden noteren hun voorstellen die nadien tijdens de eerste leerlingenraad worden besproken. 

Er wordt ook een verkiezing gehouden in de klas waarbij de leerlingen uit het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar een geschikte kandidaat aanduiden die de klas mag vertegenwoordigen. Leerlingenparticipatie maakt het schoolleven veel aangenamer. Daarom stellen we hun voorstellen, ideeën erg op prijs. Wanneer de leerlingenraad samenkomt, worden de ideeën besproken i.f.v. haalbaarheid.