Digitale verteltas voor kleuters

digitale verteltas kleuters

Beste ouders,

Veel ouders lezen hun kind voor. ’s Avonds voor het slapen gaan, of gewoon overdag. Voorlezen is niet alleen gezellig en leuk, maar ook erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje.
Natuurlijk is voorlezen in de eerste plaats heel goed voor de taalontwikkeling. Je kindje leert niet alleen nieuwe woorden tijdens het voorlezen, het leert ook hoe zinnen in onze taal opgebouwd zijn.
Als je kindje wat ouder is, zal het ook met vragen en opmerkingen komen over het verhaal. Door samen over het boekje te praten, wordt je kindje ook gestimuleerd om actief met taal aan de slag te gaan.


Wist je dat het voorlezen van verhalen bij kleuters ook het luister- en concentratievermogen van je kind stimuleert? Het leert over communicatie en sociale omgangsvormen van de personages uit het boek en dus het leert zich te verplaatsen in een ander,
Het leert over de wereld om zich heen…zoals bijvoorbeeld vriendschap en de verschillende emoties. Ook de fantasie wordt gestimuleerd door je kindje regelmatig voor te lezen.
Onze school besteedt veel aandacht aan lezen, zowel in de klas als ook thuis.

Onze leerlingen krijgen normaal gezien verteltassen mee naar huis, maar dit kan nu jammer genoeg niet. Niet getreurd!
Je kan je kind ook een kijkje laten nemen op onze site. Het is een digitale verteltas!
Je kleuter kan het verhaal beluisteren, hier enkele spelletjes spelen, naar leuke liedjes luisteren of meer te weten komen over de natuur.
Je surft gewoon naar deze link!

Veel plezier!